Home » Åpent mål, men fortsatt ute: Götzes drøm om tittelen med PSV eksploderer sent

Åpent mål, men fortsatt ute: Götzes drøm om tittelen med PSV eksploderer sent

by Roald Amundsen

Port åpen, men fortsatt ute
Götzes titteldrøm med PSV eksploderte sent

PSV Eindhoven tok ledelsen mot Leicester City etter en målløs første omgang på hjemmebane. Mario Götzes lag er svært nær semifinalen i Europa Conference League, men engelskmennene fyller gapet. Götzes håp om en tittel har forsvunnet.

Selv en sterk Mario Götze kunne ikke stoppe PSV Eindhoven fra å trekke seg i kvartfinalen i Europa Conference League. Verdensmesteren i 2014 forberedte Era Zahavis første mål (27.) på 1:2 (1:0) mot Premier League-klubben Leicester City. Takket være målene til James Maddison (77′) og Ricardo Pereira (88′) klarer engelskmennene å snu ting. I den første etappen i Leicester spilte de to lagene uavgjort 0-0.

«Vi gjorde det ganske bra, men til slutt var det bare bittert for oss å ha sluppet inn to mål så raskt. Det gjør vondt,» sa Götze. De tidligere Dortmunder og -Münchner har overbevist spesielt før pause som en kilde til ideer og rytme i laget til den tyske treneren Roger Schmidt. I det 14. minutt viste han seg frem med en volley rett foran motstanderens mål, men Leicester-keeper Kasper Schmeichel gjorde en strålende redning.

Etter pause presset gjestene på for en utligning og satte press på forsvaret rundt tidligere Augsburg-spiller Philipp Max, men nederlenderne hadde fortsatt muligheten til å øke ledelsen. Joey Veerman (53.) og Zahavi (58.) har imidlertid mistet sjansene sine til å score 2-0 – han burde ta revansj.

Tre minutter etter å ha erstattet Max, utmattet, slo Maddison inn 1-1 og trener Brendan Rodgers» side var misfornøyd med en mulig forlengelse. Ricardo Pereira scoret den velfortjente vinneren elleve minutter senere.

Etter 0-0 første etappe møter de engelske mesterne 2016 AS Roma i semifinalen, som vant klart 4-0 (3-0) mot Bodö/Glimt fra Norge. En tysk klubb er ikke lenger representert i konkurransen. 1. FC Union Berlin var eneste representant for Bundesliga, men hovedstaden er utestengt fra turneringen, som spilles for første gang denne sesongen etter gruppespillet.