Home » Amen til dette: sjefen for det norske formuesfondet forkynner bærekraftig finans i kirken

Amen til dette: sjefen for det norske formuesfondet forkynner bærekraftig finans i kirken

by Russell Crowe

ARENDAL, Norge, 17. august (Reuters) – Nicolai Tangen brøt ny mark tirsdag som leder av det norske suverene formuesfondet på 1,3 billioner dollar ved å forkynne om dydene til bærekraftig kapitalisme i en kirke.

«Kapitalismen gjennomgår en utrolig forvandling, i det raskeste tempoet jeg noen gang har sett i mitt liv», fortalte Tangen om 170 mennesker samlet i den nygotiske Trefoldighetskirken fra 1800-tallet i Arendal.

«Aksjonærene har mer innflytelse enn noen gang på hvordan de skal styre selskaper, på årlige generalforsamlinger er det mye mer debatt, spesielt om lederkompensasjon, og klimaendringer diskuteres med flere og flere selskaper,» sa den tidligere hedgeforvalteren. fondets administrerende direktør for et år siden.

Fondet samler statens oljeinntekter og investerer dem i utlandet. Den har et etisk mandat og investerer ikke i selskaper som anses som uetiske, for eksempel tobakksprodusenter.

Den norske kirke, som er luthersk og majoritetsreligion i landet, hadde invitert Tangen for å diskutere formålet med fondet i inn- og utland.

«Kapitalismen har overlevd kriger, kriser og ideologier som kommunismen. Den vil overleve, men den vil ha et annet ansikt,» sa Tangen, første gang en administrerende direktør i norsk formuesfond talte offentlig på et sted for tilbedelse.

Siden Tangen overtok roret, har fondet presset på for at flere kvinner skal utnevnes til styrene i selskapene det investerer i og sagt at det nå vil være mer villige til å forlate selskaper som ikke anses som etiske eller bærekraftige. å vite mer

– Fondet må bidra til å bygge et mer bærekraftig og rettferdig samfunn, ikke bare for Norge, men for hele verden, sier Olav Fykse Tveit, biskopspresident for Den norske kirkes Bispekonferanse, til Reuters.

Imidlertid, sa Tangen, vil fondet holde seg til hovedformålet: «Prioriteten nummer én er å tjene penger.»

Andre hovedhistorier om bærekraftige virksomheter

Green-push-dilemma: Kinas stålkanter kan lamme priskontrollarbeidet

Sveitserne slutter seg til Frankrike, andre for å definere tidspunktet for klimaavsløring

IKEA begynner å selge fornybar energi til husholdninger i Sverige

Rapportering av Gwladys Fouche Redigering av Gareth Jones

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment