Home » Alrik sjekker Nio ES8 og ET7 som skifter batteri på 5-10 minutter

Alrik sjekker Nio ES8 og ET7 som skifter batteri på 5-10 minutter

by Roald Amundsen
Den kinesiske premium elbilprodusenten Nio har en annen løsning for hurtiglading: batteriet er utskiftbart. På 5-10 minutter får du et nytt, nyladet batteri. Alrik kjørte Nio ES8 og testet Nio ET7.

Hvor kjører du Alrik?
– I elbilens land, Norge, selvfølgelig. Chinese Nine etablerte seg allerede her for seks måneder siden. Jeg er i Oslo og har nettopp kjørt den romslige Nio ES8 SUV-en.

Hva er greia med Nio?
– Det er det første kinesiske premium elbilmerket i Europa. Ni konkurrerer med Tesla med likheter og forskjeller. Det mest unike er systemet for å bytte batteri. Det tar 5-10 minutter å bytte ut det store 100 kWh-batteriet.

Andre produsenter snakker om en fremtidig hurtiglading hvor du kan nå opptil 80 % på 5-10 minutter. Er ikke ideen om utskiftbare batterier snart slutt?

– Nei, det er fordeler med denne teknologien. Lei tilgang til et batteri. Det betyr at du ved hvert bytte får et batteri der eventuelle ødelagte celler repareres. I tillegg kan batteriene alltid lades skånsomt og når det kommer til et batteri med større kapasitet er det tilgjengelig. Ni lover at de innen et år eller så kommer med et batteri på 150 kWh. De lover også å installere 22 batteribyttestasjoner i Norge.

Wow, men kan du ikke laste på vanlig måte?
– Ja, du kan lade opp hjemme eller på ladestasjoner. Så maks ladning er 125 kW, men mesteparten av tiden er den rundt 90 kW.

Nine ES8 er en stor og luksuriøs SUV.

Hva kan du fortelle oss om ES8 SUV?
– Nine ES8 er en romslig bil. Den koster det samme som en Audi e-tron, men er like stor som en Audi Q7. Det betyr selvfølgelig at den bruker mye energi. Rekkevidden med 100 kWh batteri er over 50 miles.

Hvordan føles bilen?
– Nine ES8 har utmerket fjæringskomfort og oppleves som god byggekvalitet. Bilen blir stille, men jeg skal ikke fortelle deg mer nå. Jeg må spare penger til prøvekjøringsartikkelen som kommer både i avisen og på nettet.

Kommer du til å finne på noe mer i Oslo?
– Ja, nå er det på tide å sjekke ut en konseptversjon av den kommende Nio ET7 sedan-modellen.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Mistet ingenting! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Related Videos

Leave a Comment