Home » ALMA. Brand kjøper Codan DK, kunngjør lederutnevnelser

ALMA. Brand kjøper Codan DK, kunngjør lederutnevnelser

by Siv Jensen

Det kanadiske skade- og skadeforsikringsselskapet (P&C) Intact Financial Corporation, og det skandinaviske forsikringsselskapet Tryg A/S, har kunngjort fullføringen av salget av den danske virksomheten til Codan Forsikring A/S – Codan Danmark (Codan DK) til Alm . A/S merkevaregruppe.

I juni 2021 ble det kjent at Codan DK ble kjøpt opp av Alm. Brand for et samlet kontantvederlag på DKK 12,6 milliarder (USD 2,52 milliarder). Tryg vil motta 50 % av salgsprovenyet på ca. DKK 6,3 milliarder.

Fullførte oppkjøpet, nye Alm. Brand Group vil bli det nest største skadeforsikringsselskapet i Danmark med en mer diversifisert kundeportefølje, anslått til rundt 700 000 husholdninger og bedriftskunder.

Den nye Alm. Brand Group vil bestå av åtte forretningsområder, hver ledet av en konserndirektør som vil være ansvarlig for å styre og utvikle forretningsområdet mellom konsernets merkevarer.

Fem av forretningsområdene vil være direkte knyttet til både forsikringsdrift og kundeservice. Disse områdene vil være Industri, Kommersiell, Privat, Bankforsikring og Skadetjenester, mens de tre andre forretningsområdene – Forretningsutvikling & Teknologi, Finans og Stabsfunksjoner, vil være avgjørende for å støtte driften og utviklingen av konsernet.

Rasmus Werner Nielsen blir konsernsjef og konserndirektør for stabsfunksjoner, og Anne Mette Toftegaard blir viseadministrerende direktør og konserndirektør Privat.

Mikael Hvolgaard vil fungere som konserndirektør for industri og vil også være leder for privat inntil Anne Mette Toftegaard tiltrer 1. oktober 2022.

Camilla Amstrup vil fungere som Executive Vice President of Commercial, Kim Bai Wadstrøm som Executive Vice President of Bancassurance og Henrik Bundgaard som Executive Vice President of Compensation Services.

Den nye ledelsen i konsernet inkluderer også Andreas Ruben Madsen som finansdirektør og konserndirektør for finans. Kristian Hjort-Madsen er konserndirektør for forretningsutvikling og teknologi.

Administrerende direktør Rasmus Werner Nielsen kommenterte: «I dag presenterer vi vår sterke fremtidige ledelse av konsernet som skal fullføre en vellykket sammenslåing av våre to selskaper. Vårt mål er å skape enda bedre forsikringsprodukter for våre kunder, tilby nye karriereveier for våre ansatte og oppnå økonomiske ambisjoner for vår nye gruppe.

«Codan, Privatsikring og Alm. Hvert merke har en sterk posisjon i markedet og nå vil de tre merkene tjene på å ha felles ledelse, økte utviklingsmuligheter og et sett med felles gruppefunksjoner. almisse. Brand og Codan utfyller hverandre veldig godt.

«I fremtiden vil vi kombinere det beste fra begge selskapene for å skape enda bedre forsikringsprodukter for våre kunder. Jeg ser frem til å ta fatt på denne spennende reisen med vår nye konsernledelse og alle våre kolleger på tvers av konsernet.»

Omhandler salget av Codan DK til Alm. Brand, Morten Hübbe, konsernsjef i Tryg, sa: «Vi er glade for salget av Codan Danmark til Alm. Brand, som markerer en viktig milepæl for Tryg. Ikke bare er dette det siste trinnet i en velstyrt prosess for å kjøpe de norske og svenske eiendelene til RSA, men også starten på et aksjetilbakekjøpsprogram på 5 milliarder kroner.

«Med denne milepælen bak oss, vil vårt mål være å lykkes med å integrere Trygg-Hansa og Codan Norge i virksomheten og levere de lovede synergiene.»

Vennlig utskrift, PDF og e-post

Related Videos

Leave a Comment