Home » Aksjonærene stemmer for en ny beredskapsplan

Aksjonærene stemmer for en ny beredskapsplan

by Russell Crowe
norsk

Aksjonærene i det tungt gjeldstyngede Norwegian-flyselskapet godkjente torsdag en finansieringsløsning for selskapet.


(Foto: dpa)

Oslo Aksjonærene i det tungt gjeldstyngede Norwegian-flyselskapet godkjente torsdag en finansieringsløsning for selskapet. Det melder det norske nyhetsbyrået NTB. Aksjer inkluderer bytte av gjeld til egenkapital, oppskrivning av aksjer og ny utstedelse.

Den ekstraordinære generalforsamlingen ble holdt i digitalt format og handel med aksjen på Oslo Børs ble midlertidig stanset. De aller fleste av de totalt 15 forslagene fikk et solid flertall på om lag 80 % av aksjonærstemmene, meldte Norwegian i en børsmelding.

Norwegian planlegger nå blant annet å sette 4 milliarder kroner (377 millioner euro) inn i banken gjennom en emisjon. I tillegg må en del flyleasing- og lånegjeld omgjøres til egenkapital.

Flyselskapet, som alle andre flyselskap, står overfor kronepandemien i 2020. Ifølge Oslo-domstolen utgjorde flyselskapets gjeld omtrent 66,8 milliarder kroner (6,3 milliarder euro) frem til utgangen av tredje kvartal 2020.

Dagens beste jobb

Finn de beste jobbene nå e
bli varslet på e-post.

I mai klarte Norwegian å generere 400 millioner kroner gjennom utstedelse av aksjer og tilgangsstatsgarantier for 3 milliarder kroner (382 millioner euro). Den norske regjeringen har imidlertid sagt nei til en ny redningspakke. I begynnelsen av desember fikk Norwegian og datterselskapene konkursbeskyttelse i både Irland og Norge.

Dessuten: Milliardap og ansattes sinne – Statens Sovereign Fund i opprør.

Related Videos

Leave a Comment