Home » Aker BP spudser Nordsjøperspektivet med Maersk jack-up utstyr

Aker BP spudser Nordsjøperspektivet med Maersk jack-up utstyr

by Russell Crowe
Boreprogrammet gjelder boring av en villbrønn og en evalueringsbrønn under utvinningstillatelse 906. Kreditt: Aker BP.

Det norske olje- og gasselskapet Aker BP har begynt boreoperasjoner på sin letebrønn Mugnetind utenfor Norge, ved hjelp av en oppjekkbar rigg eid av Maersk.

Boreprogrammet, gitt til Aker BP forrige måned, innebærer boring av en undersøkelsesbrønn og en 906 produksjonslisensiert evalueringsbrønn.

Aker BP er operatør for lisensen, med en eierandel på 60 %, mens Longboat Energy Norge og DNO Norge begge eier 20 %.

Longboat sa at brønnen forventes å ta fem til syv uker å bore med en estimert nettokostnad for selskapet på 7 millioner kanadiske dollar (4,1 millioner pund).

Mandag kunngjorde Longboat Energy starten på letebrønnen på Mugnetind-prospektet ved å bruke Maersk Integrator jack-up riggen. Selskapet inngikk lisensen som en del av avtaler med tre separate selskaper strukturert som tre farm-in-operasjoner, og fikk tilgang til et syv-brønns leteprogram i Norge.

Den første brønnen, Rødhette, forvaltes av Vår Energi. Det er allerede boret og varslet som et funn. Den andre, egyptisk gribb, drives av Equinor og spud i september.

Mugnetind-prospektet forvaltet av Aker BP anslås å inneholde gjennomsnittlig brutto potensielle eiendeler på 24 mmboe, med en ytterligere potensiell oppside estimert til 47 mmboe. Sjansen for suksess knyttet til Mugnetind-perspektivet er 51 %, med hovedrisiko knyttet til tilstedeværelse/kvalitet på feltet.

Helge Hammer, administrerende direktør i Longboat, sa: «Vi er i en veldig travel periode med boring med den egyptiske gribben og letebrønnene Mugnetind nå begge i gang med potensial til å skape betydelige aksjonærverdier.»

Maersk Integrator er inngått under vilkårene i rammeavtalen som Maersk Drilling og Aker BP inngikk i 2017 som en del av Aker BP Jack-up Alliance, som også inkluderer Halliburton.

Anlegget ble tildelt ytterligere to brønner for Ivar Aasens feltvirksomhet i februar 2021. Deretter, i april 2021, sikret anlegget seg også en tilleggskontrakt for en brønn med Aker BP i direkte forlengelse av det tidligere annonserte arbeidsomfanget.

Related Videos

Leave a Comment