Home » Administrerende direktør HBL Bohmann: «Det er fortsatt den sterkeste ligaen»

Administrerende direktør HBL Bohmann: «Det er fortsatt den sterkeste ligaen»

by Roald Amundsen

Manheim. League-sjef Frank Bohmann tror ikke Bundesliga-håndballklubber vil få status som treningsklubb i fremtiden på grunn av mange stjerners avgang.

«Vi er fortsatt et stykke unna det,» sa Bohmann til «Mannheimer Morgen». «Den største samlingen av toppstjerner er fortsatt i Tyskland. Som et resultat har vi og vil forbli den sterkeste ligaen i verden.»

Blant annet vil THW Kiel-spilleren Sander Sagosen og Magnus Rød og Gøran Søgard Johannessen fra SG Flensburg-Handewitt forlate ligaen sommeren 2023 og slutte seg til den norske klubben Kolstad IL. Magnus Gullerud i SC Magdeburg og andre toppspillere i Bundesliga flytter dit etter denne sesongen.

Bohmann ser også en mulighet for tysk ungdom i økonomisk sterke klubber i andre europeiske land. «Det vi delvis trenger her er et bevissthetsskifte, hvis konsekvens er å videreutvikle talentene våre,» sa Bohmann. «Vi har fortsatt noe å ta igjen i tysk håndball. Norge, Danmark og Sverige har gjort det veldig bra i årevis. I disse landene trenes det ene talentet etter det andre, noe som åpenbart øker sjansene for at andre talentspillere i verdensklasse vil modnes. følgelig. Ikke i det hele tatt fordi det er en trylledrikk der.»

© dpa-infocom, dpa: 220509-99-221130 / 2

Related Videos

Leave a Comment