Home » 2022/23 Hopp-VM-resultater: Althaus tar sesongens syvende hoppseier – Kvandal krasjer

2022/23 Hopp-VM-resultater: Althaus tar sesongens syvende hoppseier – Kvandal krasjer

by Edvard Munch

For kvinner er neste stopp i verdenscupsesongen 2022/23 Vikersund (Norge), hvor det siste Raw Air-stoppet er planlagt. Vintersportfans kan finne informasjon om terminliste, konkurranser, resultater og mer her.

Verdenscupkonkurranser i skihopp for kvinner vil kreve alt fra kvinnelige skihoppere i sesongen 2022/23. Foto: picture alliance/dpa/PAP | Grzegorz Momot
For skihopp for kvinner i Rasnov (Romania) i mars 2023 med neste verdenscupstasjon: fra 11.03. frem til 03.12.2023 gjør de hoppbakken i Oslo (Norge) farlig under første etappe av Raw Air Tournament. Etter gjesteopptredenen i Holmenkollen er skihopping på Lillehammer (13.-15. mars) og skiflyging i Vikersund (19. mars 2023) ytterligere stasjoner på Raw Airs timeplan. Egentlig skulle råluftskihoppet i Trondheim ha funnet sted 15. og 16. mars, men konkurransene ble avlyst. Du finner alle resultatene, inkludert timeplanen og mer, her.

Skihopp-VM 2022/23: hoppprogram for kvinner i Oslo (Norge)Dato Start (CET) plass disiplin
03/10/2023

Oslo Raw Air Kvalifisering for kvinner
03/11/2023 18.00 Oslo Rå luft damer
12.03.2023 Oslo Raw Air Kvalifisering for kvinner
12.03.2023 16:30 Oslo Rå luft damer
13.03.2023 16:30 Lillehammer Raw Air Kvalifisering for kvinner
13.03.2023 21.00 Lillehammer Rå luft damer
14.03.2023 Lillehammer Raw Air Kvalifisering for kvinner
15.03.2023 16:30 Lillehammer Rå luft damer
15.03.2023 KANSELLERT Trondheim Raw Air Kvalifisering for kvinner
16.03.2023 KANSELLERT Trondheim Rå luft damer
19.03.2023 10:00. Vikersund Raw Air Ladies Ski Flight

Skihopp-VM 2022/23 i Norge: Alle kvinners råluftsresultater fra Oslo, Lillehammer og Vikersund på et øyeblikk

Du kan finne ut hvordan skihoppere fra verdenscupstedene Oslo, Lillehammer og Vikersund har det på Raw Air Tournament 2023 og hvem som tar seier her kort tid etter konkurransene news.de.

+++ 15/03/2023: Althaus tar sesongens syvende seier i skihopp – Kvandal faller +++

Tysklands topphopper, Katharina Althaus, er klar for utfordringen med skiflyging. 26-åringen fra Allgäu vant onsdag verdenscuppen på Lillehammer etter hopp på 131,5 og 125,5 meter og avgjorde dermed generalprøven til den første flykonkurransen i kvinnehistorien søndag (kl. 00.00 / ARD og Eurosport) i Vikersund.

Althaus, som vant gull tre ganger i verdensmesterskapet i Planica, Slovenia, tok sin syvende seier for sesongen. Ved siden av henne fullførte den kanadiske verdensmesteren Alexandria Loutitt og østerrikeren Eva Pinkelnig, allerede vinner av den generelle klassifiseringen av verdenscupen, pallen. Selina Freitag ble nummer fire.

Konkurransen ble massivt påvirket av ugunstige vindforhold på OL-arenaen i 1994. Starten var egentlig planlagt til klokken 16.30, etter å ha blitt utsatt tre ganger, startet hoppingen klokken 18.00. Kort før slutten av andreomgangen falt Eirin Maria Kvandal. Men nordmannen slapp tilsynelatende lett unna og ga nok en gang tilskuerne en vennlig vink i løpet.

+++ 15/03/2023: Raw Air som «German Cup»: Horngacher kritiserer organisasjonen +++

Nasjonal hopptrener Stefan Horngacher kritiserte rett ut organisasjonens mangler på åpningsdagen til Raw Air i Lillehammer. «Dette arrangementet var definitivt ikke egnet for ren luft, det var mer i retning av den tyske cupen,» sa Horngacher til det tyske pressebyrået onsdag. Mandag hadde tjenestemenn kritisert flere utelatelser fra arrangørene, spesielt opparbeidelsen av springbrettet og innløpsbanen.

Horngacher så det også slik. «Det var bekymringsfullt hva som skjedde der. Du visste på mandag at det snødde. Det var ikke nok folk til å gå opp bakken. Og de begynte også for sent. Mange ting som skjedde blir lagt til,» beskrev den 53-årige -gammel zipline. Hans lagkamerat Thomas Thurnbichler, ansvarlig for polakkene, snakket om «en organisatorisk katastrofe».

Fis renndirektør Sandro Pertile kalte de ansvarlige for krisemøte tirsdag morgen. Tilsynelatende vellykket. «Åssen var perfekt forberedt på tirsdag,» sa Horngacher. Torsdag blir det nok en individuell konkurranse for herrenes hopp på OL-arenaen 1994. I helgen drar vi til Vikersund for å fly på ski.

+++ 03/14/2023: «Katastrofe»: Krisemøte etter mange hopphavarier +++

Verdens skiforbund Fis har reagert på hard kritikk av skihoppere i verdenscupen på Lillehammer. «Vi hadde et krisemøte med organisasjonskomiteen i morges. Nå er situasjonen mye bedre. Vi har frest banen igjen, landingssonen er godt forberedt. Jeg er positiv for de neste dagene», sa løpsdirektør Sandro Pertile til ARD . Tirsdag.

En konkurranse for kvinner og kvalifisering for menn fant sted på OL-plassen i 1994 mandag. Forholdene hadde fått kritikk fra tjenestemenn.

Den polske treneren Thomas Thurnbichler sa: «Det var en organisatorisk katastrofe. Vi ankom anlegget og det var ingen ordentlige bord i servicehyttene. Det var ingen ordentlig mat til hopperne, og før den planlagte konkurransestarten hadde vi ingen informasjon om hva som egentlig foregikk.» Tirsdag hadde komiteen ifølge Pertile omarbeidet. Starten på den individuelle konkurransen for menn ble da utsatt på grunn av vinden.

+++ 03/13/2023: Skihopper Pinkelnig vinner verdenscupen sammenlagt – fredag ​​er nummer to +++

Den tredobbelte verdensmesteren Katharina Althaus kan ikke lenger bli sammenlagtvinner av verdenscupen i hopp. Østerrikske Eva Pinkelnig vant tittelen mandag. Ellevteplass i konkurransen i Lillehammer, Norge var nok for 34-åringen. Oberstdorfs Althaus endte på femteplass og kan ikke lenger lukke 215 poengs underskudd i de to gjenværende verdenscupene.

Selina Freitag ble nummer to i tung snø. 21-åringen hoppet 121,5 og 128 meter. Hun måtte bare erkjenne tap mot den norske vinneren, Silje Opseth. Tredjeplassen gikk til Ema Klinec fra Slovenia. For fredag ​​var det tredje pallplass i et individuell verdenscup.

+++ 12. mars 2023: Ema Klinik rangert som 1. på Raw Air Ski Jumping +++

Skihopper Katharina Althaus gikk glipp av en eventuell seier på grunn av et fall i Holmenkollen i Oslo. Den tredobbelte verdensmesteren fra Planica falt søndag etter et forsøk på 133 meter. Etter hopp mistet Althaus balansen og tippet rett i full fart. 26-åringen fra Allgäu klappet henne på hodet og ga raskt klarsignal. Med normale karakterer hadde hun klart vunnet, så hun endte bare på en femteplass.

Det var en tett konkurranse, men til slutt landet den unge slovenske skihopperen, Ema Klinec, dagens lengste hopp. Ema Klinecs seier var en stor suksess for henne og laget hennes og ble heiet frem av fansen som samlet seg rundt bakken. Sloveneren fikk totalt 238,2 poeng. Chitra Kreuzer var i stand til å ta andreplassen og hun og teamet hennes er veldig fornøyd med prestasjonen. Like bak var norske Anna Odine Stroem, 0,6 poeng fra 3. plass.

+++ 11. mars 2023: Skihoppverdensmester Althaus arrestert: femte i Oslo +++

Tre ganger verdensmester i skihopp, Katharina Althaus, klarte ikke å fortsette løpet etter verdensmesterskapet. 26-åringen fra Allgäu klarte ikke å bli nummer fem i det individuelle verdenscupen i Holmenkollen i Oslo til tross for at han ledet ved pause. Med hopp på 126 og 120,5 meter, i motsetning til de fire konkurransene i verdensmesterskapet, hvor det alltid ble medalje, var ikke Althaus god nok for pallen. Dagens seier gikk til østerrikeren Chiara Kreuzer foran slovenske Ema Klinec og norske Anna Odine Stroem.

Selv om Althaus tok noen poeng fra sin verdenscuprival Eva Pinkelnig fra Østerrike (ellevteplass), kunne hun ha kommet mye nærmere med en seier. Selina Freitag (6.) fulgte også verdensklassen. Bak Althaus og Freitag var Juliane Seyfarth (20.), Luisa Görlich (21.), Anna Rupprecht (26.) og Pauline Heßler (28.) også med i andre runde. Søndagsindividet (14:15) gir Althaus den neste sjansen for sesongens syvende seier i vinter-VM.


Related Videos

Leave a Comment