Home » 13. medalje til Ireen Wüst – Canada og Norge vinner

13. medalje til Ireen Wüst – Canada og Norge vinner

by Edvard Munch

Nederlenderen Ireen Wüst trakk uavgjort med tidligere skiskytter Ole Einar Björndalen i rangeringen av de mest suksessrike innehaverne av de olympiske vinterleker når det gjelder medaljer.

Sammen med Irene Schouten og Marijke Groenewoud vant 35-åringen bronse i lagforfølgelsen i Beijing og har nå, i likhet med nordmannen, høstet 13 medaljer. Wüst, som allerede hadde blitt olympisk mester på 1500 meter i Beijing, vant seks gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer under vinterlekene.

I den lille finalen var Nederland 1,8 sekunder raskere enn den russiske trioen etter seks runder. Canada ble olympisk mester med Ivanie Blondin, Valerie Maltais og Isabelle Weidemann med den olympiske rekorden på 2: 53,44 minutter. I finalen tjente de på fallet til en japansk rytter på siste runde, som deretter kom i mål 11,03 sekunder for sent.

Norge vant herregull. Hallgeir Engebraaten, Peder Kongshaug og Sverre Lunde Pedersen rykket ned det russiske olympiske komitélaget til andreplass med 2,38 sekunder etter åtte runder. Bronse gikk til den amerikanske trioen, som var 2,81 sekunder raskere enn Nederland i oppløpet om tredjeplassen. De tyske lagene startet ikke i noen av de to konkurransene.