Home » 1 mot Norge i VM -kvalifisering

1 mot Norge i VM -kvalifisering

by Russell Crowe

OGSkuffet, fornøyd og imponert: Natten etter debuten som trener for det tyrkiske landslaget hadde Stefan Kuntz et bredt spekter av følelser å bearbeide. 1: 1 (1: 1) fredag ​​kveld i Istanbul mot en sterk nordmann selv uten mester Erling Haaland var for lite for vertene. Kvalifiseringen til VM 2022 i Qatar har beveget seg i distansen for tyrkerne. Tredjeplassen ved VM 2002 kan ikke lenger konkurrere alene.

Kunnskap har aldri vært mer verdifull

Få gratis tilgang til alle artikler på FAZ.NET i 30 dager med F +.

LES F + NÅ


«Vi er litt skuffet,» innrømmet Kuntz. I gruppe G leder Nederland med 16 poeng, etterfulgt av Norge (14) og Tyrkia (12). Bare den første i gruppen kvalifiserer seg direkte, den andre spiller i sluttspillet for deltakelse i VM. Med en hjemmeseier ville tyrkerne ha fortrengt skandinaverne på tredjeplass.

“Vi ville gjerne gitt våre tyrkiske fans og alle andre en seier for å dyrke denne håplanten litt raskere. Det er litt lite nå, «sa den tidligere treneren for det tyske U-21-landslaget. Nå må du vinne alle de påfølgende kampene, understreket Kuntz, slik at du er klar når kvalifiseringsdørene åpner igjen. Mandag i Riga, hans utvalg mot Latvia står foran den neste utfordringen, fordi balterne kjempet tappert på fredag ​​i en 0: 1 mot de store favorittene i Nederland.

Hjerte og sjel som spillere og fans

Kuntz signerte kontrakten som Tyrkias manager for bare tre uker siden. Forventningene til den suksessrike manageren, som to ganger ledet det tyske U21 -laget til EM, var og er enorme. Men 58-åringen så avslappet ut til tross for presset. Selv når en tyrkisk journalist spurte hvor stort ansvar treneren så for situasjonen. Kuntz svarte rolig at han hadde gjort jobben sin så godt han kunne på kort tid.

Spillerne hans burde utnytte scoringsmulighetene bedre. Teamet mangler også overbevisning og selvtillit, forklarte Kuntz. Imidlertid er han fornøyd med prestasjonen deres, fordi laget «ga alt fra mitt synspunkt». Dette er akkurat det han ba laget om å gjøre helhjertet.

Fansen var der av hele sitt hjerte og sjel. De jublet utrettelig sitt lag på Fenerbahce Istanbul stadion med sang og trommer. Kuntz var imponert. Det var veldig spennende». Selv om stadion bare var halvfullt på grunn av kronebeskyttelsestiltakene, føltes det som å spille foran fulle tribuner. «Dette er hva en trener ønsker.»

Tyrkia startet i Istanbul veldig motivert. Dette ble belønnet med en innledende fordel: etter en feil av Andreas Hanche-Olsen, reagerte Cengiz Ünder raskt og serverte Kerem Aktürkoglu, som bare måtte gå inn (6 «). Deretter ga vertene mer og mer hånd til spillet. Nordmennene Kristian Thorstvedt (41.) tegnet etter standard.

Laget hans startet bra, men mistet deretter kontrollen over spillet, analyserte Kuntz. Norge okkuperte rommene godt og satte det tyrkiske laget i vanskeligheter. En spaltist for avisen «Hürriyet» sa: «I de første 15 minuttene, med støtte fra publikum, var det entusiasme og press for å gå videre, men hva gjorde vi videre i fotballens navn? Ingenting. – De andre mediene var også skuffet. «Den tyske vaksinen fungerte ikke,» skrev Fanatik. Hürriyet sa: «Vi har mistet en flott mulighet». For Aksam Spor har alle drømmene om VM allerede «eksplodert».

Men Kuntz kunne ikke fratas tilliten etter berg- og dalbanen av følelser. Han fryktet at det ville ta litt tid for laget å finne veien, sa Kuntz og lovet: «Vi finner vår tyrkiske stil.»

Related Videos

Leave a Comment