Home » Villarreal tar 16-delsfinalen i CL, Leicester-slipp i Europa

Villarreal tar 16-delsfinalen i CL, Leicester-slipp i Europa

by Ashley Olsen

Villarreal tok sisteplassen i Champions Leagues åttendedelsfinale torsdag, mens Leicester ikke klarte å rykke opp til Europa League.

Villarreal slo Atalanta 3-2 på bortebane i en utsatt kamp fra onsdag på grunn av kraftig snøfall i Nord-Italia.

Det spanske laget trengte bare uavgjort for å kvalifisere seg til andreplass i gruppe F, men tok en 3-0 ledelse i det 51. minutt, med Arnaut Danjuma som scoret to ganger. Atalanta svarte med mål fra Duván Zapata og innbytter Ruslan Malinovskyi, men det var for sent å snu utviklingen.

Atalanta endte på tredjeplass i gruppen og vil ta seg til kvalifiseringen for å gå videre til 16-delsfinalen i andredivisjon Europa League, konkurransen vant av Villarreal forrige sesong.

Leicester møtte en må-se-kamp i Napoli for å kvalifisere seg til Europa League, men tapte 3-2. Spartak Moskva sikret seg topplasseringen i gruppe C med 1-0 borteseier i Legia Warszawa.

I tillegg kom Eintracht Frankfurt, Galatasaray og Red Star Beograd til neste runde mens Bayer Leverkusen, Lyon, Monaco og West Ham allerede hadde kvalifisert seg med én kamp å spille.

Bare de åtte gruppevinnerne går direkte til 16-delsfinalen – toer går inn i sluttspillet med de åtte lagene på tredjeplass i Champions League-gruppene.

I den første Europa League-konferansen nådde José Mourinhos Roma neste runde etter en 3-2-seier på CSKA Sofia og Basel var de siste til åttedelsfinalen.

Et annet stort lag i konkurransen, Tottenham, så kampen mot Rennes utsatt etter et koronavirusutbrudd i den engelske klubben som angivelig fratok trener Antonio Conte minst åtte spillere som testet positivt. Ny dato for kampen er ikke offentliggjort.

AZ Alkmaar, København, Feyenoord, Gent, LASK og Rennes hadde allerede vunnet gruppene sine i konkurransen på tredje nivå.

Trekningen av neste etappe er berammet til mandag.

EUROPEISK LIGA

I den sterkt omstridte gruppe C kunne de fire lagene fortsatt gå videre til 16-delsfinalen før siste runde.

Leicester hadde en katastrofal start på kampen mot Napoli.

Spissen Adam Ounas ga Napoli ledelsen etter fire minutters spill med et lavt skudd. Tjue minutter senere doblet Eljif Elmas ned.

Leicester falt tilbake tre minutter senere da forsvarsspiller Jonny Evans befant seg på rett plass i feltet for å redusere ledelsen og Kiernan Dewsbury-Hall utlignet i den 33. etter en retur.

Men Napoli kom seg med Elmas-scoring igjen i andre omgang.

Uavgjort 1-1 borte mot Fenerbahçe var nok til at Eintracht Frankfurt vant gruppe D. Olympiakos ble nummer to etter 1-0-tap mot Antwerpen.

Galatasaray holdt Lazio til uavgjort 0-0 i Roma for å rykke opp fra gruppe E, og etterlot deres italienske motstander på andreplass.

Red Star spilte uavgjort 1-1 med Braga etter at Aleksandar Katai omsatte en straffe for å utligne etter at den portugisiske klubben tok ledelsen takket være Galenos skudd på mål. Resultatet holdt Røde Stjerne ett poeng foran Braga på toppen av gruppe F.

Lyons perfekte rekord i gruppe A endte med uavgjort 1-1 mot Rangers. Det skotske laget tok ledelsen kort før pause, men Calvin Bassey scoret på egen hånd for å utligne på 49.

Rangers ble nummer to i gruppen, Sparta Praha tredje etter 2-0-seier over Brøndby.

Real Sociedad kom på andreplass i gruppe B med en 3-0 seier over PSV på 10, og scoret to mål fra kaptein Mikel Oyarzabal.

West Ham noterte sitt første gruppespilltap, 1-0 til Dinamo Zagreb som endte på andreplass i gruppe H.

EUROPEISK KONFERANSERLIGA

Roma slo ut tidligere ledere Bodø / Glimt i Norge, som tok 1-1 på Zorya Luhansk i gruppe C.

Roma ledet 3-0 etter at Tammy Abraham scoret sitt andre mål i den 53., før CSKA scoret to trøstemål.

I gruppe G slo Vitesse Mura 3-1 og tok andreplassen, og ledet Tottenham med tre poeng.

Arthur Cabral scoret to ganger for Basel i en 3-0 seier over Qarabağ for å gå videre til gruppe H-vinneren.

Danmarks Randers ble nummer to i gruppe D til tross for 1-0-tap mot Alkmaar, mens uavgjort 1-1 hjemme mot Anorthosis Famagusta sikret andreplass i gruppe B på Partizan Beograd.