BEIJING (AP) — En oppsummering av gullmedaljer fra søndag 20. februar ved lekene i Beijing:

___

ALPINT

BLANDET PARALLELLLAG

De topprangerte østerrikerne vant gull i den andre utgaven av vinterlekene i det blandede lag-parallelle arrangementet, og slo Tyskland i finalen.

Mikaela Shiffrin og det amerikanske blandede skilaget gikk glipp av en medalje med 0,42 sekunder, og tapte i bronsekampen i det siste alpintløpet under OL i Beijing. Norge vant bronse.

USA brukte stort sett Shiffrin på den tregeste av de parallelle banene, og hun tapte tre av sine fire løp. Lagkamerat River Radamus tok seieren USA trengte i det siste settet for å tvinge frem uavgjort 2-2, men han var ikke rask nok til å tippe tiebreakeren – sammenlagttidene til den raskeste mannen og kvinnen – til fordel for amerikanerne.

Østerrike trakk også finalen mot tyskerne, men Stefan Brennsteiner og Katharina Liensberger vant sin serie på raskere sammenlagttid enn Lena Duerr og Alexander Schmid.

___

BOBS LED

4-MANN

Francesco Friedrich og Tyskland leverte en uforglemmelig skliprestasjon under OL i Beijing.

Friedrich vant sitt andre OL-gull i Beijing og det fjerde i karrieren da han kjørte til seier søndag i firemannsturneringen, den siste glatte kjøringen av disse lekene.

Det var 10 glidende hendelser i Beijing. Tyskland vant gull i ni av dem og vant 16 medaljer totalt. Resten av verden samlet samlet inn 14 medaljer i skyve.

Johannes Lochner vant sølv for Tyskland søndag og Canadas Justin Kripps tok bronse. Hunter Church endte på 10. plass for USA og Frank DelDuca på 13. plass.

___

LANGRENN

MASSESTART 30KM DAME

Therese Johaug fra Norge vant kvinnenes 30 kilometer massestart, hennes tredje gullmedalje ved OL i Beijing.

Hun kjempet mot høy vind og brutale temperaturer, og tok ledelsen tidlig i løpet og holdt på, og kom i mål på 1 time, 24 minutter og 54 sekunder. Johaug vant også skiathlon og 10 kilometer klassisk.

Amerikanske Jessie Diggins holdt et sterkt tempo bak nordmannen da vindkastene pisket bakkene og slo skiløperne. Hun krysset målstreken 1 minutt og 43,3 sekunder bak Johaug for å ta sølv. Hun hadde allerede blitt den første amerikaneren til å vinne en individuell langrennsmedalje da hun tok bronse på sprinten tidligere ved lekene i Beijing.

Finske Kerttu Niskanen vant bronse på 2 minutter og 33,3 sekunder.

___

CURLING

KVINNER

Eve Muirhead ledet Storbritannia til OL-gull i curling for kvinner – sportens første for hjemlandet siden 2002 – med en rekordseier på 10-3 over Japan.

Et døgn etter at Storbritannia vant sølv, og tapte mot Sverige i finalen, tok kvinnene to poeng i den første enden og kontrollerte resultattavlen derfra. De klarte egentlig det i den syvende etter at den japanske kapteinen Satsuki Fujisawa ikke klarte å holde sin siste stein i scoringsområdet.

Japan klarte bare ett poeng på det åttende. Da Muirhead scoret to på den niende, gled Fujisawa inn for å støte knyttnevene og innrømme. Et annet brøl gikk opp fra mengden, som inkluderte de mannlige sølvvinnerne.

Svenskene tok bronse lørdag kveld ved å slå Sveits.