Home » Seier for Spania og Norge – Portugal taper

Seier for Spania og Norge – Portugal taper

by Roald Amundsen

Berlin. Uten superstjernen Cristiano Ronaldo led det portugisiske fotballaget sitt første nederlag i Nations League.

Europamesterne i 2016 tapte sin fjerde gruppekamp i Sveits 0-1 (0-1). Sveitseren hadde allerede tapt tre ganger, den første etappen i Portugal til og med med 0:4.

Tidligere Eintracht-proff Haris Seferovic (Benfica Lisboa) scoret vinnermålet etter bare 57 sekunder; dommeren har ikke tildelt håndstraff for konføderasjonene på grunn av en tidligere foul (14.). Portugiseren André Silva var deretter offside i den antatte utligningen (18.). Seferovic bommet på en god mulighet på kontringen for laget til trener Murat Yakin som scoret 2-0 (62 «). Med de portugisiske stormende angrepene etter pause lå uavgjort i luften: Den sveitsiske målvakten Jonas Omlin gjorde flere strålende redninger og holdt ut for en meget vellykket hjemmeseier.

Spanjolene feiret sin andre seier i Malaga med en 2-0 (1-0) seier over Tsjekkia og tok ledelsen av gruppe 2 i League A med åtte poeng. Carlos Soler (24.) og Pablo Sarabia (75.) scoret for vertene. Andre i gruppen er Portugal (7) foran Tsjekkia (4) og Sveits (3).

Norge hadde allerede vunnet andre etappe mot Sverige takket være nok en dobbel fra Erling Haaland. Den fremtidige Manchester City-spissen scoret det første målet i Oslo i det 10. minutt til 3-2 (1-0). 21-åringen scoret det andre målet i det 54. minutt med en straffe i hånden etter at den tyske dommeren Harm Osmers avgjorde straffe etter videotrening. Emil Forsberg fra DFB Cup-vinnerne RB Leipzig scoret målet i det 62. minutt. Alexander Sörloth (77.), på lån fra Leipzig til Real Sociedad San Sebastian, scoret 3-1 med en heading fra Haaland. Viktor Gyökeres (90 + 5) satte inn 2-3 for svenskene.

© dpa-infocom, dpa: 220612-99-639380 / 3