Home » Nederland slo Norge 2-0 og kvalifiserte seg til VM

Nederland slo Norge 2-0 og kvalifiserte seg til VM

by Liv Ullmann

Nederland kvalifiserte seg til neste års VM på sitt andre forsøk tirsdag ved å slå Norge 2-0 på et tomt De Kuip-stadion.

Tyrkia kvalifiserte seg til sluttspillet ved å slå Montenegro 2-1 i Podgorica.

Steven Bergwijn brøt til slutt vranglåsen i en forsiktig kamp i det 84. minutt, løp på en Arnaut Danjuma-pasning og knuste et kraftig skudd bak Orjan Nyland.

I restitusjon kastet Tottenham-vingen seg fremover og slapp inn en pasning til Memphis Depay for å sikre seieren med et skudd fra en stram vinkel.

Norge, som trengte seier for å ha sjanse til å gå videre, viste lite initiativ gjennom hele kampen.

Nederlenderne var minutter unna kvalifiseringen lørdag kveld, og ledet Montenegro 2-0 de siste 10 minuttene av ordinær tid før de slapp inn to mål for å forberede seg til tirsdagens nervepirrende kamp.

Denne gangen var det nederlenderne som scoret to ganger i finalen, uten å gi Norge tid til å returnere.

Den nederlandske manageren Louis van Gaal så kampen fra en skyboks på stadion etter å ha brukket et hoftebein en fall søndag, og ga beskjeder til assistentene Henk Fraser og Danny Blind på benken.

Stjernespiss Erling Haaland ble også skadet og uten ham manglet Norge fart i angrep og klarte ikke å trekke et eneste skudd i første omgang.

Nederlenderne presset seg frem og Depay virket mest sannsynlig til å bryte døden før pause, men fant ingen måte å komme forbi Nyland.

Nederland kontrollerte mer for kampen og Bergwijns mål og Depays ekstraomgangsmål var nok til å sende den tredobbelte verdenstoeren til Qatar etter å ha mislyktes i å kvalifisere seg til 2018-turneringen i Russland.

I Podgorica tok Montenegro ledelsen i det fjerde minuttet med Fatos Beciraj.

Kerm Akturkoglu utlignet i det 22. minutt og Orkun Kokcu førte Tyrkia i timen.

(Ansvarsfraskrivelse: denne historien genereres automatisk fra en syndikert feed; bare bildet og tittelen kan ha blitt omarbeidet av www.republicworld.com)