Home » Nations League: Haaland scorer brakk for Norge – Sveits slo Portugal | fotballnyheter

by Roald Amundsen

Det norske landslaget forblir ubeseiret i Nations League takket være Torgarant og dobbeltpakker Erling Haaland.

I Oslo scoret 21-åringen to ganger som i første omgang i en 3-2 (1-0) seier mot Sverige (10., 54. / straffe). Alexander Sörloth (77.) scoret Norges tredje mål, mål fra Emil Forsberg fra Leipzig (62.) og spissen Viktor Gyökeres (90. + 5) var ikke nok for Sverige.

Norge forsvarte dermed overtaket i gruppe B4. Laget rundt den mangeårige BVB-superstjernen Haaland er nå tre poeng foran Serbia, som ikke klarte å overvinne 2-2 (2-0)-seieren i Slovenia.

Seferovics mål er nok for Sveits

Uten sin superstjerne Cristiano Ronaldo tapte Portugal Nations League-ledelsen til nabolandet Spania. Fernando Santos» lag tapte 1-0 (0-1) mot Sveits, nederst på tabellen, søndag etter en tidlig ulempe, mens de nye gruppe A2-lederne feiret en 2-0 (1-0) hjemmeseier mot Tsjekkia.

Ronaldo, Joao Moutinho og BVB-proffen Raphael Guerreiro hadde ikke engang reist til Genève med portugiseren. Trioen hadde en pause – og uten landslagstoppscorer Ronaldo ble det et innledende tilbakeslag. Mindre enn ett minutt var spilt da den tidligere Frankfurt-spilleren Haris Seferovic headet det første sveitsiske angrepet.

En livlig kamp utviklet seg deretter, der en håndstraff for Sveits ble kansellert etter videobevis (13.) og den mulige portugisiske uavgjort av Rafael Leao (18.) ble nektet for offside.

Spania utfordrer tannproblemer

Spania holdt tilbake det imponerende presset fra Tsjekkia i Malaga. Etter startvansker scoret Carlos Soler (24.) for første omgang, noe verdensmesteren fra 2010 har tjent mer og mer etter hvert som sesongen skrider frem. Joker Pablo Sarabia (75.) gjorde det klart kort tid etter å ha blitt byttet ut.