Home » Fotball – Spania og Norge vinner – Portugal taper – Sport

Fotball – Spania og Norge vinner – Portugal taper – Sport

by Edvard Munch

Berlin (AP) – Uten superstjernen Cristiano Ronaldo led det portugisiske fotballaget sitt første Nations League-nederlag.

Europamesterne i 2016 tapte sitt fjerde gruppespill i Sveits 0-1 (0-1). Sveitseren hadde allerede tapt tre ganger, den første etappen i Portugal enda med 0:4.

Tidligere Eintracht-proff Haris Seferovic (Benfica Lisboa) scoret vinnermålet etter bare 57 sekunder; dommeren tildelte ikke håndstraff til konføderasjonene på grunn av en tidligere feil (14.). Portugiseren André Silva var deretter offside i den antatte utligningen (18.). Seferovic bommet på en stor mulighet mot trener Murat Yakins lag til å bringe stillingen til 2-0 (62.). Med portugiserne stormende etter pause lå en utligning i luften: Den sveitsiske keeper Jonas Omlin gjorde flere strålende redninger og holdt fast i den ekstremt heldige hjemmeseieren.

Spanjolene feiret sin andre seier i Malaga med en 2-0 (1-0) seier over Tsjekkia og tok ledelsen i gruppe 2 i League A med åtte poeng. Carlos Soler (24.) og Pablo Sarabia (75.) scoret for vertene. Andre i gruppen, Portugal (7) foran Tsjekkia (4) og Sveits (3).

Norge hadde allerede vunnet andre etappe mot Sverige takket være nok en brak fra Erling Haaland. Den fremtidige Manchester City-spissen scoret det første målet i Oslo i det 10. minutt til 3-2 (1-0). 21-åringen scoret det andre målet i det 54. minutt med håndballstraff etter at den tyske dommeren Harm Osmers dømte straffe etter videobevis. DFB-cupvinner RB Leipzigs Emil Forsberg scoret målet i det 62. minutt. Alexander Sörloth (77.), på lån fra Leipzig til Real Sociedad San Sebastian, sørget for 3-1 med en heading fra Haaland. Viktor Gyökeres (90+5) scoret til 2-3 for svenskene.

© dpa-infocom, dpa:220612-99-639380/3