Home » Claudia Pechstein beste tyske verdensmester i Schouten

Claudia Pechstein beste tyske verdensmester i Schouten

by Roald Amundsen

Snart. Nesten to uker etter sin 50-årsdag gjorde skøyteløperen Claudia Pechstein en respektabel jobb under allround-VM i Hamar, Norge. Berlineren løp over 1500 meter på 2:04,43 minutter.

Den åttedobbelte OL-starteren med 125.686 poeng bommet på de siste 5.000 meterne av de åtte beste som nummer 13 i den samlede stillingen, men var nok en gang den beste tyskeren. Inzellerin Leia Behlau avsluttet verdensmesterskapet med 2:03.21 minutter på 1500 meter og 15. plass i finalen med 125.875 poeng.

Ireen Schouten fra Holland vant tittelen på 500m, 3000m, 1500m og 5000m fireveis med 158 974 poeng. Den tre ganger olympiske mesteren i Beijing presset japanske Miho Takagi (159.305) ut av førsteplassen takket være glimrende 6:52.58 på slutten. Den tredje var Schoutens landsmann Antoinette de Jong (159.798).

Avgjørelsen for herrene ble ikke tatt før siste løp: verdensrekordholder Nils van der Poel fra svensken vant 10.000 meter på 12:41.56 og degraderte klart nederlenderen Patrick Roest (149.836) til andreplass med 148.696 poeng. De tyske rytterne var ikke der.

Pechstein planla i utgangspunktet ikke starten på verdenscupen. «Det var ikke noe problem for meg i det hele tatt fordi det er allround-VM og jeg har ikke trent for det på lenge,» sa den tyske fanebæreren ved de olympiske vinterlekene etter sin niende plass i plasseringer for masseløp i Beijing. I 2000 hadde han vunnet firemannstittelen. I Hamar fikk den femdobbelte olympiske mesteren 41,50 sekunder på 500 meter og 4:16,26 minutter på 3000 meter. Leia Behlau løp sprinten på 41,45 sekunder og over 3000 meter på 4:20,13 minutter.

Nå er Pechsteins fokus på verdenscupfinalen neste helg i Heerenveen, Nederland. Jeg håper det endelig kommer tilskuere igjen, sa 50-åringen.

© dpa-infocom, dpa: 220306-99-409872 / 5