Home » Svensk drømmestart i hovedrunden i EM – lett vunnet mot Russland

Svensk drømmestart i hovedrunden i EM – lett vunnet mot Russland

by Ashley Olsen

Hovedrunden i EM hadde ikke en gang startet. Men etter å ha tapt poeng i den innledende runden, kom Sverige inn i denne runden med null poeng og ble derfor pisket til å vinne direkte for ikke å falle for langt bak i en gruppe som også inkluderer nasjoner som Tyskland, Sverige, Spania og Norge.

Og på Ondrej Nepela Arena i Bratislava fikk håndballlandslaget akkurat den starten laget nok håpet på.

Keeper Andreas Palicka, som hadde en vanskelig kamp sist mot Tsjekkia, har nå gjort flere interessante redninger mens Hampus Wanne viste hvorfor han er Sveriges toppscorer så langt med tre nye mål. Det ga tidlig tremålsledelse og etter det slapp Sverige egentlig aldri taket i kampen.

I løpet av en første omgang noen ganger preget av lavt tempo, slo Russland absolutt tilbake. Etter et tungt angrep fra Dimitrij Santalov ble det uavgjort med nesten 20 minutter spilt. Så satte Sverige inn fire baller på rad og gikk til slutt inn til pause med tremålsledelse (16-13).

Keeper Andreas Palicka fyrte tilbake fra sist med flere fine redninger.

Som ubeseiret gruppevinner Russlands formelle beslutning var desto bedre enn Sveriges på forhånd. Å vinne igjen denne gangen vil også bety landslagets beste start på EM siden Kroatia i 2000, da Russland tok sølv. Dette skjer ikke.

I andre omgang fortsatte Sverige å kontrollere kampen. I stedet for russisk presse økte Sverige ledelsen til fem baller, blant annet etter en scoring fra den meget raske Isak Person som ble fløyet til Slovakia for å erstatte den kroninfiserte høyrehåndsspilleren Niclas Ekberg.

Til slutt ble gevinsttallene skrevet til 29-23.

Allerede fredag ​​møter det svenske landslaget i håndball Polen i andre runde av hovedrunden. Så venter et korona-rammet Tyskland på søndag.