Home » Det norske skilandslaget åpner sesongen med en 3. plass | Nyheter, sport, jobber

by Ashley Olsen

HOUGHTON – Det norske alpinlag for videregående skole startet tirsdag sesongen sin på Mount Ripley i Houghton med en tredjeplass på femskole-arrangementet.

Houghton, Marquette, Ironwood og Harbor Springs konkurrerte også i to løp med en kombinert tid på to runder storslalåm og to runder med slalåm. Houghton-jentene vant det samlede arrangementet med en ledelse på 0,5 poeng over Marquette.

Knights kommer inn i denne sesongen med en sterk tropp som returnerer nesten hele jentegruppen fra 2021 State Qualifying-troppen.

Teamet er forankret av All-State, All-UP, All-Region co-captain og senior sjåfør Gabby Carey. Hun får selskap av Brooke Bittinger, Senior Co-Captain og First Team All-UP Driver.

Etter co-kapteinene er junior Maria Fornetti som vant All-Region-tittelen forrige sesong, samt sophomore Megan Bittinger som fikk All-Region og All-UP Honorable Mention-status som førsteårsstudent. Finnley Lutz er den siste tilbakevendende rytteren som har vunnet flere topp-fem-plasseringer forrige sesong i konferansen.

Denne jentegruppen, sammen med nykommer andre Ella Rizzo og nybegynneren Sofia Ruesch, har potensial til å overta 2021-sesongens resultater.

På guttesiden er det første året Ben Fornetti eneste påmeldte løper.

«Dette lanseringsløpet var en liten kamp for jentene», Norges hovedtrener John Bittinger sa. «Vi manglet de to Bittinger-søstrene på grunn av sykdommer og måtte stole sterkt på de resterende fem jentene for å score lagpoeng, noe som gir lite rom for feil i løpene.

«Houghton er en veldig vanskelig racerbane som vi har hatt problemer med i mange år», la treneren til. «Rittet har mye mer fart enn det vi kan trene på, noe som gjør det til en tøff bane å gå på ski på vårt beste. Legg til det at vi manglet to fulle konferanseløpere i Brooke og Megan setter oss i en vanskelig posisjon før vi starter konkurransen.

I storslalåm ble Maria Fornetti nummer fire, karrierens beste resultat, like foran Carey som ble nummer fem. Rizzo plasserte seg på 14. plass, etterfulgt av 19. plass Ruesch i deres første løp på videregående.

Etter storslalåmen ble Norge nummer tre med 2,5 poeng foran Harbor Springs.

«Maria og Gabby hadde utmerkede resultater i GS og slalåmrenn og holdt laget vårt i en god posisjon», sa Bittinger. «Faktisk la Maria ut de to beste resultatene i karrieren sin på videregående, noe som er en fin måte å starte sesongen på.

«Dessverre fullførte ikke Finnley sin andre runde i storslalåmen etter å ha satt den åttende raskeste tiden på det første løpet og klarte ikke å konkurrere i slalåmen på grunn av en skade. Hun gikk fort på ski i SG og var en av våre raskeste skiløpere i treningen vår. han sa.

På guttesiden endte Ben Fornetti på 13. plass.

«Bens 13. plass i GS er en god start på det som burde bli en veldig vellykket videregående karriere for ham» sa Bittinger. «Vi har en veldig sterk og talentfull tropp, og etter hvert som sesongen skrider frem vil vi bli sterkere og resultatene vil følge.»

I slalåm ble Norge ledet av Carey og Fornetti, henholdsvis tredje og sjette. Rizzo endte på 15. plass med Ruesch på 17. plass.

«Carey brente feltet med nesten et sekund i det første løpet, men skled på det andre løpet som slo ham ned til tredjeplass. sa Bittinger. «Da Finnley måtte klø seg i slalåmen hadde vi bare fire ryttere igjen og alle fire måtte fullføre for å kvalifisere seg til en lagscore. Dette la et enormt press på jentene, spesielt for Ella og Sophia som konkurrerte i sitt første løp på videregående.

«Trener Ted Fornetti og jeg er veldig stolte over lagets reaksjon i dag» la treneren til. «Alle vil ha individuelle resultater, men de innser alle at for å kvalifisere seg til en poengsum trenger de fire fullførere, og det var akkurat det de gjorde med bare fire løpere, noe som var imponerende.»

Knights får en kort pause før de drar til Marquette for sesongens andre konferanseløp 25. januar.