Home » Kanadiske Sébastien Toutant vinner gull i Slopestyle Snowboard World Cup for menn i Calgary

by Roald Amundsen

Kanadiske Sébastien Toutant scoret de to beste løpene for dagen for å vinne gull i Slopestyle Snowboard World Cup for menn i Calgary lørdag.

Toutant, fra L’Assomption, Que., olympisk mester ved vinterlekene i Pyeongchang 2018, scoret 86,86 i sitt andre løp for å sikre seier.

Med Toutant inkludert, kjemper fem dyktige kanadiske snowboardere – Mark McMorris, Max Parrot, Liam Brearley og Darcy Sharpe – om fire olympiske poeng i slopestyle og store luft-arrangementer.

«OL kommer veldig fort og hvert resultat er veldig viktig for meg akkurat nå,» sa Toutant. «Å vinne i dag er så spesielt, spesielt for snowboard i Canada. Vi kan ikke konkurrere så mye i Canada. Så ja, i dag var en god dag.»

SE Sebastien Toutant tar gull i verdenscupkonkurransen i slopestyle snowboard:

Sebastien Toutant tar gull i World Cup slopestyle snowboardkonkurranse

Sébastien Toutant fra L’Assomption, Que. 2:39

Ingen har kommet seg til pallen i to store verdenscupstevner denne sesongen. Snow Rodeo i Calgary representerer den første av tre slopestyle-arrangementer planlagt før Beijing 2022.

Mons Roisland av Norge hadde en innsats på 84,50 i sitt andre løp for sølv. Amerikaneren Luke Winkelmann tok bronsen med en poengsum på 83,20 på første forsøk.

McMorris ble nummer fire på 1.24 fra pallen.

Blouin får bronsemedalje i andre heat

I kvinnenes arrangement tok Laurie Blouin bronse for sin første verdenscuppalle siden hun vant gull i samme bakke i 2020.

Den olympiske sølvmedaljevinneren i 2018 og to ganger verdensmester, bommet på en landing i sitt første løp, men kom seg i det andre og scoret 75,73 poeng.

«Jeg er bare glad for at jeg la det fra meg når det teller,» sa Blouin, den eneste kanadieren i åtte kvinners finale. «Jeg gjorde en liten feil, men jeg er glad for å være på pallen hjemme. Det er ikke løpet jeg egentlig ønsket meg på grunn av den lille feilen, men jeg er likevel glad for at det brakte meg til tredjeplass.»

SE Laurie Blouin vinner bronse i World Cup snowboard slopestyle:

Laurie Blouin vinner bronse i World Cup snowboard slopestyle

Laurie Blouin fra Stoneham, Que. endte på tredjeplass i snowboardkonkurransen for kvinner i slopestyle under FIS Snowboard World Cup i Calgary. 3:18

Kokomo Murase (77.58) og Miyabi Onitsuka (77.18), begge japanere, tok henholdsvis gull og sølv.

Handlingen fortsetter på lørdag med halvpipefinalene for menn og kvinner kl. 20.00 ET.