Home » Takk Haaland! Norge overrasker mot Nederland i van Gaal-retur

Takk Haaland! Norge overrasker mot Nederland i van Gaal-retur

by Edvard Munch

«Generalen av tulipaner» Louis van Gaal er tilbake i Nederland. Men i den første tiden ble det ingen seier for «Oranje». For norske Erling Haaland hadde noe imot det.

Bildeserie med 16 bilder

Nederland led litt i kvalifiseringen til verdenscuppen. I Norge ble det bare 1:1 for «Oranje» i returen til bond-trener Louis van Gaal. Nederlenderne har til og med noen ganger falt på etterskudd.

Slik gikk spillet

I Oslo startet begge lag svært aggressivt, rundturene gikk raskt på «Ullevaal Stadion». Det har vært noen få sjanser, men ingen mål ennå. BVB-spiss Erling Haaland gjorde det best i det 16. minutt etter en kraftig pasning fra Frankfurts Jens Petter Hauge. Men Haaland mislyktes på grunn av keeper «Oranje» Justin Bijlow.

Redningen for nordmennene kom fire minutter senere da Haaland plukket opp en høy ball på halve banen, overmannet den og manøvrerte den i mål. 21-åringen hadde hjelp av Virgil van Dijk, som skjøt ballen i foten. Derfra hoppet spillebaneutstyret mot mål og vrikket til slutt i nettet.

Nordmannen hopper etter 1-0. (Kilde: Bildbyran / imago images)

Som et resultat økte Nederland presset – og oppnådde utligningen. Tidligere Bremer Davy Klaassen utnyttet et innlegg fra Georginio Wijnaldum til 1:1 (36. minutt). I andre omgang var Bondscoach van Gaals utvalg sterkere, men kunne sjelden konvertere ballbesittelse til scoringsmuligheter. Norge gjemte seg imidlertid på kontringen og nesten utlignet. Igjen var det Haaland som dukket opp farlig foran feltet, men skuddet hans i det 64. minutt havnet på innerstolpen.

Han holdt derfor på 1-1 i Oslo. Begge lag har sju poeng igjen etter fire kamper. Tyrkia er først i gruppen med åtte poeng. Nederland møter Montenegro lørdag og Norge møter Latvia.