Home » Tour de Ski: Brugger med halv OL-standard

Tour de Ski: Brugger med halv OL-standard

by Roald Amundsen

Langrennsløperen Janosch Brugger innfridde halve standarden for de olympiske leker med en utmerket 11. plass i det første distanserennet i Tour de Ski. 24-åringen overbeviste på 15 km i klassisk stil med et modig løp som den desidert beste tyskeren. Finske Iivo Niskanen vekket nysgjerrigheten, da søsteren Kerttu vant i Lenzerheide akkurat som to timer tidligere.

Brugger trosset de vanskelige forholdene i sluket og bommet på femteplass blant de ti beste i karrieren med 2,2 sekunder. Friedrich Moch og veteranen Jonas Dobler, som allerede har møtt Beijing-normen (1xTopp 8 eller 2xTopp 15), landet i 30 og 31. Niskanen var ustoppelig, som var 34:51,7 minutter foran den regjerende mesteren Tour Alexander Bolschunow (Russland) ) og vant norske Paal Golberg. Tredobbelt olympisk mester Johannes Hösflot Kläbo fra Norge, som vant sprinten i starten tirsdag, ble nummer fire.

DSV langrennsløpere rykker inn blant de ti beste

De tyske langrennsløperne gikk glipp av den ettertraktede topp ti i andre etappe av Tour de Ski. Med mye snøfall og kuldegrader på Lenzerheide skiskytterstadion var Victoria Carl best av DSV-laget på 10 kilometer i klassisk teknikk på ellevteplass. Han var 1:00,6 minutter bak finske Kerttu Niskanen, som overraskende vant foran svenske Ebba Andersson og russiske Natalja Neprjajewa og tok ledelsen i sammenlagt.

Katharina Hennig, som startet turen med et lite treningsunderskudd, ble bare nummer 20, bak Antonia Fräbel, 17. Tredje etappe finner sted på nyttårsaften i Oberstdorf.