Home » Liverpool 4-2 Newcastle: Mohamed Salah scorer skudd for Premier League-lederne

Liverpool 4-2 Newcastle: Mohamed Salah scorer skudd for Premier League-lederne

by Roald Amundsen
Mohamed Salah er den femte spilleren som scorer 150 Premier League-mål for én klubb

Mohamed Salah scoret to ganger da Liverpool til slutt beseiret spenstige Newcastle United for å åpne en trepoengs ledelse på toppen av Premier League.

I en nådeløs, frenetisk kamp, ​​drevet av kraftig regn og vind på Merseyside, tok Liverpool sving etter sving på Newcastle i første omgang, men sto i fare for å bli tvunget til en tredje uavgjort på Anfield.

Men Salah, som nå forlater for å bli med Egypt i Africa Cup of Nations og som fikk en straffe i første omgang reddet, leverte et innlegg til lagets første, og omsatte deretter en andre straffe i sluttfasen.

Hans første mål var det 150. Premier League-målet for de røde, men det ble annullert fem minutter inn av Alexander Isak, som skar inn bak vertens forsvar og satte inn.

Liverpool presset på for å ta ledelsen igjen, og til slutt ga Curtis Jones dem ledelsen igjen før en Cody Gapko-innsats ødelagt av en strålende pasning fra Salah ga dem pusterom.

Men Newcastle stormet tilbake da Sven Botman headet en corner hjem til 3-2 før Salah sendte Martin Dubravka – som var heltemodig hele veien – feil vei for å sikre poengene.

Liverpool hadde vunnet sine første syv Premier League-kamper på Anfield denne sesongen, men ble holdt uavgjort av Manchester United og Arsenal i de to foregående hjemmekampene.

De leder nå Aston Villa med tre poeng og er fem poeng foran Manchester City, som har en kamp igjen, og Arsenal.

Newcastle, som mangler ni førstelagsspillere, er fortsatt niende.

Skarpe Liverpool finner sin plass i en kaotisk kamp

Fra første fløyting ble kampen dominert av Liverpool, som registrerte rekordhøye 18 skudd i første omgang.

Trent Alexander-Arnold så et skudd utenfor og traff stolpen med en volley fra en utrolig smal vinkel, mens Darwin Nunez sitt skudd ble blokkert av Dubravka.

Diaz fikk et mål underkjent etter at Nunez gikk litt offside i oppbyggingen, før Salahs første straffe – tatt til venstre for Dubravka, men for sentral – ble reddet.

Det betydde at Salah ikke hadde klart å score fire av de siste 10 straffene i alle konkurranser, men han la alt bak seg og var strålende i andre omgang.

Han og Nunez byttet pasninger for å forlate den egyptiske spissspilleren umarkert i midten for å slå hjem for åpningsmålet.

Uavgjort var et tilbakeslag, spesielt etter at Nunez ble nektet to sjanser til 2-0, men Liverpools kvalitet og intrikate spissspill fant til slutt veien gjennom Newcastle.

Jones banket hjem etter at et strålende gjennomspill fra Salah fant Diogo Jota, før den tidligere Roma-spissen krysset for Gakpo, som driblet innsatsen over streken med bunnen av knottene.

Salahs andre kom da Jota ble snublet av Dubravka, og han viste sin ro til å sende keeperen feil vei og signere for det som potensielt kan bli seks uker med landet hans.

Seieren betyr at Liverpool er ubeseiret på 22 kamper på Anfield og nå har tapt bare én av sine siste 52 hjemmekamper i Premier League.

Mer følger.

hjelpHvordan spille

Ranger spillere av 10 under eller etter kampen. Evaluatoren stenger 30 minutter etter sluttsignalet.